קצת עלינו
בשנת 2013 הקמנו את גינת אוכל – במשק המשפחתי שלנו, משק הלברכט, שבמושב ביתן אהרון. שמי תמי הלברכט-חסון – אמא, אוהבת אוכל וטעמים, עורכת דין בהשכלתי, קונדיטורית ובעלת קייטרינג Tummy's בית קולינרי – ואבי, עדו הלברכט – כימאי, חובב גינון, אספן סוקולנטים וקקטוסים ויבואן ריהוט משרדי לפרוייקטים.
גינת אוכל הוקמה מתוך מסע אישי שלי לחקור ולגלות את מקור חומרי הגלם שאני מבשלת איתם כדי לבשל טוב יותר, בריא יותר וטעים יותר וגם מתוך רצון לצאת מהמטבח, לפגוש אנשים ולגלות איתם ביחד את הטעמים והניחוחות. הרעיון היה תחילה, לגדל ירקות עונתיים שישמשו לסדנאות הבישול והאפיה שהעברתי ולאפשר למשתתפים חוויה של חיבור לאוכל שהם מבשלים על ידי חווית הליקוט הישיר מהגינה. המשתתפים נהנו והושפעו מאוד מהחוויה המיידית הזאת, ואני חוויתי בביתי איך אני מבשלת טרי וטעים יותר. הייתי מעבירה שעות רבות בגינה וילדיי היו מגיעים, מסתובבים איתי בין הערוגות וקוטפים להם אפונת גינה טרייה, מושכים בייבי גזר או צנונית צעירה ואוכלים בפה מלא. לאורך הדרך גילינו עד כמה זה מהנה לאכול את האוכל שאנחנו מגדלים וכמה נחת יש באופן שבו ילדינו אוכלים ונהנים מירק או פרי שהם בעצמם קטפו. הגילויים הללו גרמו לי לרצות להעביר הלאה את החוויה למבקרים אצלינו.
בראשית הסבנו חלקה קטנה וניסיונית של 2 דונם. תיחחנו, חיפינו, עישבנו, השקנו ועם הזמן ראינו את הגינה פורחת ומתרחבת אל מול עינינו.
החזון שעמד אל מול עיננו היה לגדל מגוון רחב של ירקות ועשבי תיבול ולהיות מרכז ללימוד, גידול ובישול של מזון טעים, טבעי ומגוון. מרכז שיקנה למבקרים בו חוויה של רגיעה ממרוץ החיים, התחברות לטבע, לאדמה, לניחוחות ולטעמים. חוויה של רכישת ידע על מקור המזון ודרך גידולו בדרך שתשפיע על בחירות המזון היומיומיות של מבוגרים וילדים כאחד.
עם השנים ’גינת אוכל’ – משק הלברכט פרחה והניבה תוצרת אקולוגית וטעימה. משפחות, צוותי חברות, ילדים ומבוגרים הגיעו אלינו ונהנו מהשהייה בטבע, מהגילוי שבגידול ירקות, מההתרגשות של טעימת ירק טרי מהאדמה, מריח תבלין לא מוכר מהחיבור לטבע ולעצמם. עם התפתחותנו כעסק צעיר השקענו והתרחבנו לתחומים חדשים כמו משתלת הסוקולנטים והקקטוסים שלנו, הדגמה של שיטות גידול עירוניות ושיטות מיחזור פסולת חדשניות, אירוח של בתי ספר וגנים וקבוצות תיירות תגלית ותיירות חוץ – תחומים שנראו לנו מרגשים וראויים וניווטנו את הדרך לפי המציאות עצמה, ביקוש והיצע ותגובות של הקהילה מסביבנו שנעשו משפחה בעקבות הביקורים אצלינו.
כיום, 7 שנים אחרי, אנחנו עדיין בניווט דרכינו במסע הזה של הקמת חווה חקלאית תיירותית, אנחנו מזמינים אתכם להכיר וליהנות ממגוון גדול של ירקות עונתיים המגודלים ללא ריסוס, על ידי החוויה הפשוטה של קטיף עצמי היישר מהאדמה, סדנאות בישול סיורים מלמדים וחוויות בטבע. מהחנות ומשתלת הגינה תוכלו להזמין במשלוח, או לבוא לבחור בעצמכם, שתילי ירקות אורגניים ותבלינים הגדלים אצלנו בתנאים טבעיים ומתחשבים בסביבה, או דבש טבעי מהכוורות של המשק שלנו או תוצרת משק מגוונת שאנו מביאים ממגדלים אחרים בעמק חפר במיוחד.
במתחם הבישול המאובזר במרכז הגינה תוכלו להנות ממגוון סדנאות בישול תוכלו להנות מימי פעילות לכל המשפחה בימי שבת, ימי גיבוש או ימי הולדת לכל אורך השנה, סדנאות גינון, הקמת גינת ירק ויצירה. לא משנה באיזה אופן תחוו איתנו את הגינה, אנחנו בטוחים שנהנה ביחד מהחיבור לטבע, מהטריות, מהתזונה הבריאה ובעיקר מ – אוכל טוב, טרי, טעים ומשמח!
כתבו עלינו
Walla -מאי 2015 – יומן הפעילויות לחג השבועות
ישראל היום, מאי 2015 – קח מגל, קח תרמיל
נשיונאל ג׳אוגרפיק, פברואר 2015 – המלצות המערכת לבילוי בארץ
אתר אמא של, יוני 2015 – המלצות לסופ״ש ברחבי הארץ
מאקו, נובמבר 2015 – 9 אופציות לבילוי שבת סתווית
nocamels – 7 fun things to do in Israel during this summer of COVID – 19 – יולי 2020
המשפחה שלנו
רוצים להצטרף למשפחה?
אנחנו תמיד מחפשים אנשים טובים, השאירו פרטים ונחזור אליכם