אבן יוגורט – רעיונות ומתכונים
אבן יוגורט היא חומר טבעי המיוצר מתוך הספיגה של חלב יוגורט – לאחר מכן החלב מיובש בצורה מלבנית או עגולה. החומר נחשב למקור חשוב לחיי המיקרואורגניזמים הטובים המצויים במעי האדם, ובכך נחשב למצויין לשימוש כסוג של פרוביוטיקה למניעת וטיפול בבעיות תפקודיות של המעיים.
אבן יוגורט מכילה חיידקים חיוניים כגון לקטובצילוס בולגריקוס וסטרפטוקוקוס תרמופילוס הידועים גם כ-"חיידקי הידרוליזה". החיידקים הללו עוזרים לתמוך במערכת החיסון, להפחתת דלקות במעיים ולפעילות העצבים המפעילה את המעיים.
כאמור, אבן יוגורט נחשבת לסוג של פרוביוטיקה שמטרתה לתמוך בבריאות המעיים ולעזור לקדם מערכת חיסון חזקה. אבן יוגורט טעים ומתובל ויכול להתאים למגוון טעמים ומטבחים. הטעם של האבן יוגורט יכול להשתנות בהתאם לסוג החלב, לתהליך הייצור ולתוספות המוספות אליו.
להלן כמה מתכונים מומלצים המשלבים את אבן היוגורט:
הכי פשוט הכי טעים – אספרגוסים חלוטים ואבן יוגורט
מצרכים:
- 1 חבילת אספרגוס טריים
- 1/2 כוס אבן יוגורט
- 1-2 שן שום כתושות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית
הוראות הכנה:
- לקצוץ את קצוות האספרגוס לשטוף היטב טוב תחת מים זורמים.
- לחמם מים בסיר גדול ולהכניס את האספרגוס. לבשל מספר דקות עד שמתרכך אך שומר על נגיסות וטריות.
- לסנן את האספרגוס ולשטוף במים קרים כדי לעצות את הבישול ולשמר את הויטמינים.
- לטגן את האספרגוס בשמן זית במחבת עד לקבלת צבע זהוב בהיר. להוסיף מלח גס ופלפל.
- להגיש את האספרגוס חם ומעליו לפורר בעזרת פומפיה דקה את אבן היוגורט מעליו.