מהגינה לצלחת – סלט עלים ירוקים וקייל בוויניגרט הדרים
הוא קרוב משפחה של הכרוב, הלהיט הכי חם במטבחי העולם וגם – מאוד בריא עבורנו. הוא עשיר בוויטמינים ובמינרלים ומסייע בוויסות תהליכי דלקת בגוף. הקייל מכיל כלורופיל שהוא האחראי לצבעם הירוק, הכלורופיל המצוי בצמחים מאפשר להם להמיר אנרגית שמש לאנרגיה כימית האחראית על גדילתם של הצמחים. קייל (Brassica oleracea) שייך למשפחת המצליבים, בה כלולים גם הכרוב, הכרובית והברוקולי. והכי חשוב, הוא טעים ואפשר לבשל ולאפות אותו ולהנות מערכיו הגבוהים.
מרכיבים לסלט:
עלי חסה ערבית, חסה אייסברג, עלי קייל טוסקני, עלי אורוגולה – כולם קצוצים דק
חופן שקדים קלויים קצוצים גס
חופן קשיו קלוי קצוץ גס
חופן חמוציות (אפשר גם צימוקים או תמרים מיובשים)
מרכיבים לרוטב:
100 מ"ל שמן זית
100 מ"ל שמן תירס
100 מ"ל חומץ בן יין לבן
50 מ"ל שמן שומשום
50 מ"ל דבש
100 מ"ל מיץ תפוזים
חופן כוסברה קצוצה
חופן נענע קצוצה
אופן הכנה
שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה.
להכנת הרוטב: שמים את הכוסברה והנענע עם יתר המרכיבים במעבד מזון ומערבבים עד שיש רוטב הומוגני. אפשר לסנן בסיום לא חייבים.
שופכים על מרכיבי הסלט ומגישים מיד.
הרוטב נשמר במקרר עד שבוע.