ג'ינג'ר כורכום ומה שביניהם
ג'ינג'ר ~ כורכום
ומה שביניהם 🧡
בתקופה הזו של השנה כל הפיד שלנו מלא בתמונות של אנשים ששולפים מהאדמה בגאווה גדולה(ובצדק) שורשים של ג'ינג'ר וכורכום מהאדמה ! אין יותר מרגש מלגדל לבד בגינה או במרפסת צמחים ושורשים מרפאים שיכולים לשמש אותנו לחיזוק הגוף והנפש…
בפינה הזו של הגינה ~
נדריך אתכם על מתי ואיך לעשות את זה לבד בעצמכם!
וכמובן שאי אפשר בלי קצת ערכים בריאותיים של שניהם…
ולסיום סיומת מתכון מטריף חורפי ומנצח!
יאללה מתחילים!
הג'ינג'ר הוא שורש מעורר רב מערכתי ~ מחזק ומחמם;
אנטי בקטריאלי שמעודד הזעה ועוזר להורדת החום, מחזק תאבון ומעודד עיכול, מזרים דם למח, מחזק את מערכת הנשימה במקרים של דלקות גרון, ועוזר בהפחתת כאבי ראש וכאבי בטן.
הכורכום הוא שורש מנקה רב מערכתי ~ במיוחד לבעיות לחות, אנטי דלקתי, עוזר בשיכוך כאבים, אנטי אלרגני, אנטי פטרייתי, עוזר לכאבי שרירים ודלקות במפרקים ובדרכי השתן, והוא תורם גם כאנטי- אייג'ינג ועוזר לבעיות אקנה.
אז כיצד נגדל אותו ומתי?
סביב אמצע חודש מאי זה בדיוק הזמן לשתול אותו באדמה, אם יש לכם מרפסת קחו בית עציץ שטוח ורחב עם לפחות 25 ליטר אדמה פוריה ומדושנת.
לוקחים חתיכה גדולה של שורש כורכום או ג'ינג'ר (אפשר גם קנוי) שאותה נישבור לכמה חתיכות קטנות – עדיף קצוות שהתחילו להוציא ניצנים.
ממקמים את חתיכות השורש בעומק של 5 ס"מ מתחת לאדמה , עדיף שקצוות הניצנים יהיו כלפי מעלה.
ואז משקים את העציץ במים היטב.
חשוב לדאוג שהשורשים כל הזמן יישארו רטובים, אפילו להשקות אחת ליומיים אם אתם חיים באזור חם ויבש.
8-10 חודשים יעברו עד ששתיל הכורכום/ג'ינג'ר החדש שלכם יהיה בוגר לקטיפה. ברגע שקני השורש מספיק גדולים, תצטרכו להוציא את כולם יחד.
בינתיים, זכרו לשמור כמה מהם כדי לשתול את הכורכום / הג'ינג'ר הבא שלכם!
ועכשיו לחלק המתוק של הפינה ~
מתכון שווה לטארט תפוחים וג'ינג'ר של יהודה מלך המתוקים שלנו ♡
השבוע יהודה מלך המתוקים העביר לעובדי משק הלברכט סדנאת אפייה טארטים,
במקרה באותו הבוקר ליעד מלך הגינה הוציא לנו שורשי ג'ינג'ר וכורכום מהאדמה וההתרגשות הייתה גדולה!
במהלך הסדנה עלתה במוחנו הברקה ! למה לא לשלב בין השניים! וההצלחה הייתה מסחררת!!
קבלו מתכון לטארט תפוחים ברמה גבוהה מאד שכל אחד יכול עם המלצה קטנה לגרד לתוך הטארט מעט ג'ינג'ר טרי מהגינה להוספת חריפות חצופה (;
טרט תפוחים : (רינג 18 ס"מ)
לבצק –
קמח 200 ג'
קמח שקדים 30 ג'
סוכר 20 ג'
ביצה 50 ג'
מלח 4 ג'
מים 5 ג'
חמאה 80 ג'
לקרם –
חמאה 48 ג'
אבקת סוכר 62 ג'
ביצה 30 ג'
רום \ ליקר 8 ג'
קמח שקדים 77 ג'
קורנפלור 8 ג'
למלית תפוחים –
2 תפוחים (גראנד סמיט )
1 תפוח פינק לידי
1 כפית וניל
1 כפית קינמון
מיץ מלימון אחד
גרדת לימון מלימון אחד
סוכר דמררה 50 ג'
חמאה 40 ג'
לקרמבל–
100 ג' קמח
100 ג' קמח שקדים
80 ג' סוכר
80 ג' חמאה
לקישוט –
ריבת משמש
חתיכות פרי לבחירה
אבקת סוכר
*למי שרוצה ראש קטן של ג'ינג'ר לגירוד בתוך הטארט – לא חייב
אופן הכנה – בצק :
- מניחים את קערת המיקסר על המשקל ושוקלים אליה את הקמח, הסוכר , קמח השקדים והמלך
- מערבלים בעזרת וו גיטרה את כל המרכיבים כמספר שניות לפיזור אחיד של המרכיבים
- מוסיפים את החמאה ומערבלים עד לקבלת מסה מפוררת אחידה
- רצוי שכל המרכיבים היו קרים בעיקר החמאה
- מוסיפים את הביצה ואת המים ומערבלים עד לבצק כמעט אחיד , בערך כ 20-30 שניות .
- מוצאים את הבצק למשטח העבודה מקערת המיקסר ולשים לקבלת בצק אחיד במלואו
- חשוב מאוד לא ללוש יתר על המידה
- פורסים ניילון נצמד מניחים את הבצק במרכז מחסים בשארית הניילון ומרדדים לעיגול בעובי 1.5 ס"מ לערך ומכניסים למקרר ל 30 ד' לפחות
אופן הכנה – מלית תפוחים :
- מקלפים את התפוחים , חותכים לקוביות של 1*1 ס"מ
- ממיסים את החמאה במחבט מוסיפים אליה את הסוכר ואת התבלינים
- מבשלים כחצי דק ומוסיפים את התפוחים
- מבשלים כמספר דק (50% הכנה רכים מבחוץ עדין קשים מבפנים )
- מורידים מהגז ומניחים להצטנן
אופן הכנה – קרם שקדים (פרנג'יפן) :
- מערבבים חמאה בטמפ' חדר עם אבקת הסוכר
- מוסיפים את אבקת השקדים ואת הביצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הרום מערבבים ולבסוף את הקורנפלור
אופן הכנה – קרמבל :
- מניחים את כל המרכיבים בקערת המיקסר
- מערבלים עד לקבלת גושים בגדלים שונים אבל לא גדולים מידי
- מעבירים לקערה
הרכבה טארט תפוחים :
- משמנים את הרינג במעט חמאה
- מוצאים את הבצק מהמקרר בוזקים מעט קמח על השולחן ומרדדים לעובי של 3 מ"מ לערך
- בקיץ רידוד הבצק הופך להיות קשה יותר משום שהוא מכיל כמות גדולה של שומן שנמס בחום , לכן ניתן לרדד את הבצק בין שני ניירות אפיה
- מניחים את הרינג על תבנית האפייה
- מניחים את הבצק על הרינג מהדקים היטב בעדינות וחותכים את השארית עם הסכין בצורה מעגלית כאשר הלהב נוטה כלפי מעלה
- ממלאים שכבה דקה של קרם שקדים בתחתית הבצק ומכניסים למקרר כ 10 דק
- מוצאים מהמקרר (מגרדים מעל הקרם ג'ינג'ר טרי אם רוצים) וממלאים את מלית התפוחים מעל הקרם
- מכניסים לתנור ל 12 דק
- מוצאים מין התנור מניחים את הקראמבל מעל ואופים עד להשכמה
- מצננים
- מקשתים (לפני ההגשה)